Tip 1: Creëer een leuke sfeer.

Als je wilt dat jouw kind goede cijfers haalt, zelfverzekerd is, en zich goed kan concentreren, dan hoef je alleen maar te laten zien dat leren NIET saai en moeilijk is.

Voeg wat humor toe aan de les en deel af en toe anekdotes of interessante weetjes. Dit helpt niet alleen bij het vasthouden van de aandacht, maar maakt het onthouden ook makkelijker.

Pro Tip: Spelend Leren. Maak van leren een spel! Door van oefeningen een spelletjes te maken, blijft je kind extra geïnteresseerd. Zo wordt leren niet alleen leuker, maar ook nog eens effectiever.

Meer speelse oefeningen

Tip 2: Laat zien dat fouten maken niet erg is.

Maak duidelijk dat het oké is om fouten te maken. Fouten zijn kansen om te leren en te groeien. Als je als ouder fouten accepteert en bespreekt, voelt jouw kind zich comfortabeler om fouten te maken en ervan te leren. Zo ontwikkelt het zelfvertrouwen en vergroot het leerplezier.

Tip 3: Leer van de fouten.

Wanneer er een fout gemaakt wordt, vraag dan of je kind zelf kan uitleggen wat er mis is gegaan, en hoe dat volgende keer beter kan. Als dit niet lukt, help daar dan een handje bij en zorg dat je kind snapt wat er mis is gegaan. Zo leer je optimaal van de fouten!

Tip 4: Oefen regelmatig.

Een ding is heel belangrijk voor het leren van nieuwe dingen: herhaling. Houd daarom regelmatig oefensessies. Door consistent te oefenen, blijft de kennis van je kind vers en klaar voor gebruik. Ook wordt leren een gewoonte, en dat maakt een wereld van verschil!

Met onze speelse oefenboeken staat jouw kind (letterlijk) te springen om te gaan oefenen. Ontdek de speelse oefenboeken: klik op de knop!

Ontdek nu >

Tip 5: Beloon de inzet van je kind.

Geef complimentjes en kleine beloningen (zoals een sticker of een snoepje) voor elke mijlpaal die wordt bereikt. Hierdoor voelt jouw kind zich gewaardeerd. Dit vergroot de motivatie, wat het leren nog plezieriger maakt!

Tip 6: Zorg voor een rustige studieomgeving.

Creëer een plek waar je kind zich comfortabel voelt en zonder afleiding kan studeren. Een opgeruimde en rustige ruimte helpt je kind zich beter te concentreren en efficiënter te leren. Een goede studieomgeving is de basis van geweldige resutlaten!

Tip 7: Geef je kind de controle over het leerproces.

Laat je kind kiezen welke onderwerpen hij/zij wil bespreken, of welke oefeningen jullie gaan maken. Door jouw kind de vrijheid te geven om te beslissen, voelt jouw kind zich meer betrokken en gemotiveerd om aan de slag te gaan. Dit vergroot het leerplezier en zorgt voor een positieve leermotivatie.

Hier ligt ook meteen het enige nadeel van de oefenboeken van Fluitend Leren: de oefeningen zijn zo leuk dat kiezen heel lastig wordt...

Ontdek de oefenboeken

Tip 8: Even pauze...

Neem af en toe pauze tijdens het leren. Korte rustmomenten helpen je kind om de informatie te verwerken en zorgen ervoor dat ze fris en gemotiveerd blijven.

Tip 9: Moedig je kind aan om vragen te stellen.

Geef aan dat nieuwsgierigheid een goede eigenschap is, en dat vragen stellen altijd mag, hoe simpel of moeilijk de vraag ook is. Het stellen van vragen kan de interesse en betrokkenheid vergroten, waardoor leren leuker en boeiender wordt.

Tip 10: Goede nachtrust.

Voldoende slaap is heel belangrijk voor het concentratievermogen en het geheugen. Zorg ervoor dat je kind genoeg rust krijgt, vooral tijdens drukke schoolweken of vlak voor toetsen. Een uitgerust kind is beter in staat om nieuwe informatie op te nemen en te onthouden.

🎁 Bonus Tip: Spelend & Bewegend Leren

De leukste en beste oefeningen zijn de opdrachten die jouw kind niet ziet als opdracht, maar als spelletje. Niet alleen is spelen veel leuker, maar bewegen tijdens het leren activeert de hersenen.

Dit helpt bij het sneller begrijpen van moeilijke opgaven, en het beter onthouden van nieuwe informatie. Zo zorgt spelend en bewegend leren voor maximale betrokkenheid en resultaat!

Ontdek de oefenboeken

P.S. Onze oefenmaterialen (ook de gratis oefenbladen die jij hebt gedownload) combineren speelse opgaven met beweging voor de leukste én meest effectieve leermethode!

Haal ook onze fysieke oefenboeken in huis om écht alles uit de basisschooltijd van jouw kind te halen. Onze oefenboeken hebben altijd 100% kwaliteitsgarantie! Klik op de link: www.fluitendleren.nl/oefenboeken

P.P.S. In tegenstelling tot de oefenbladen hebben we van de oefenboeken maar een beperkte voorraad... Stel snel de boeken voor jouw kinds groep veilig!

Lees hier de reviews: