Bewegend Leren in ieder klaslokaal

Bewegend leren is de toekomst van het onderwijs op basisscholen in Nederland en wij helpen scholen hierbij. Door samen te werken met Fluitend Leren, kunnen leerkrachten de werkdruk verminderen en zich concentreren op lesgeven. Wij bieden kant-en-klare lessen die aansluiten bij de lesdoelen van jouw school en zorgen voor een duurzame implementatie van bewegend leren in de klaslokalen, zodat deze methode effectief en blijvend wordt ingezet.

Kant-en-klare lessen op maat

Wekelijks op maat gemaakte bewegend leren lessen die perfect aansluiten bij jullie lesdoelen. Deze lessen worden overzichtelijk gepresenteerd in jouw persoonlijke portaal. Dankzij onze innovatieve aanpak kun je jouw reguliere lessen transformeren in leuke en effectieve bewegend leren lessen, ongeacht de methode die je gebruikt, van Wereld in Getallen tot Pluspunt. Aan het eind van het traject heb je een map vol met bewegend leren lessen die speciaal zijn ontworpen voor jullie onderwijs.

Bewegend Leren | Leren met behulp van fysieke objecten

Bewegend Leren in lijn met SLO

Fluitend Leren sluit uitstekend aan bij de doelen en kerndoelen zoals vastgelegd door Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO). De bewegend leren lessen van Fluitend Leren zijn ontworpen om bij te dragen aan de ontwikkeling van de basisvaardigheden van leerlingen, zoals taal, rekenen, en sociaal-emotionele vaardigheden. Door de combinatie van leren en bewegen worden leerlingen gestimuleerd en gemotiveerd om actief deel te nemen aan het leerproces, wat resulteert in betere leerprestaties en meer plezier in het leren.

Kind aan het oefenen in een schrift

Basisvaardigheden in de lift met Bewegend Leren

Bewegend leren combineert leren met fysieke activiteit. Door te bewegen en te leren tegelijkertijd, worden verschillende delen van de hersenen gestimuleerd en ontwikkeld. Dit leidt tot betere leerprestaties, een verbeterde concentratie en meer plezier in het leren. Bovendien biedt bewegend leren een actieve en afwisselende manier van leren die tegemoetkomt aan de verschillende leerstijlen van leerlingen, waardoor ze optimaal kunnen profiteren van het onderwijs. Zo biedt Fluitend Leren een breed scala aan leermiddelen en ondersteuning voor zowel leerlingen als docenten, zodat iedereen de kans krijgt om zich te ontwikkelen en de basisvaardigheden in de lift te brengen.

Samenwerkingen Fluitend Leren

Onze samenwerkingen

Bekijk welke scholen samenwerken met Fluitend Leren via de interactieve kaart hiernaast.

Onze samenwerkingen
Workshop | Bewegend Leren

Workshop voor Bewegend Leren

Op zoek naar een invulling voor een studiedag voor jouw team van onderwijzers? Boek nu een bewegend leren workshop en maak kennis met deze innovatieve manier van lesgeven. De praktische workshop zal je niet alleen voorzien van informatie, maar zal je door middel van fysieke participatie mee nemen in de wereld van bewegend leren.

Meer informatie

Beschikbare subsidies:

Om de basisvaardigheden binnen jouw school te verbeteren zijn er enkele subsidies vanuit de overheid beschikbaar. Deze subsidies kunnen worden ingezet om onze diensten te bekostigen. Lees via onderstaande button welke subsidies er beschikbaar zijn.

Ontdek nu