Redactiesommen oefenboeken bestellen

Leert jouw kind nu redactiesommen, oftewel verhaaltjessommen op school? Leuk! Deze sommen zijn heel makkelijk thuis te oefenen met de juiste oefenboeken. Ondersteun je kind daarom met de juiste kennis en hulp om de stof beter onder de knie te krijgen met de oefenboeken van Fluitend Leren. Speciaal ontwikkeld door docenten, voor jouw leerling thuis. 

Redactiesommen oefenboeken voor iedere groep 

Redactiesommen oefenen begint al in groep 3. Maar de sommen worden natuurlijk gaandeweg complexer en uitdagender. Daarom kun je redactiesommen vinden in de oefenboeken van groep 3 t/m 8. 

We raden aan te beginnen met het oefenboek dat ontwikkeld is voor de groep waarin je kind nu zit. Heeft je kind die stof eenmaal in de vingers? Dan kun je het uitdagender maken door de oefenboeken voor hogere groepen te gebruiken. 

Maar let op: doe dit niet te snel. Teveel uitdaging kan ontmoedigen. Je kind moet wel het idee krijgen de stof goed te beheersen, voordat je de keuze neemt met de stof van het jaar erna verder te gaan. 

 

Voldoet aan Cito-richtlijnen 

Onze oefenboeken zijn stuk voor stuk in lijn met Cito. Zo weet je zeker dat wat je thuis oefent, ook echt bijdraagt aan de prestaties van jouw kind. We hebben iedere opgave voorzien van een heldere uitleg en op een leuke manier opgezet. Het liefst zien we namelijk dat jouw kind fluitend het schooljaar doorgaat. Oefenen met deze boeken zal er hopelijk voor zorgen dat jouw kind het zelfvertrouwen heeft en krijgt om met gemak zijn of haar redactiesommen te maken. 

 

Opgaven ontwikkeld door docenten 

Speciaal voor onze redactiesommen-oefenboeken zijn we aan de slag gegaan met een team van 22 docenten én basisschoolmateriaal-ontwikkelaars. Zij weten precies welke onderwerpen aan bod komen, en hoe zij kinderen spelenderwijs kunnen laten kennismaken met de lesstof. Het resultaat? Oefenboeken met meer dan duizend opgaven die jouw leerling helpen het beste uit zichzelf te halen op school. 

 

Ondersteunt redactiesommen-lesmateriaal 

Je kunt onze oefenboeken voor redactiesommen het beste inzetten als ondersteunend materiaal voor de lessen. Wat je kind op school leert kan hij of zij thuis verder oefenen onder jouw begeleiding. Handig, want soms gaat de stof op school erg snel of heeft je kind het nog niet geheel in de vingers. In dat geval is op eigen tempo thuis oefenen natuurlijk erg fijn. En als je kind de stof wel al in de vingers heeft? Dan kun je misschien al vooruitwerken! Zo blijft het voor jouw kind uitdagend en leuk om zich in redactiesommen te verdiepen. 

 

Leerdoelenoverzicht voor redactiesommen 

Ieder oefenboek bevat een compleet leerdoelenoverzicht van dat jaar. Op die manier krijg je zicht op wat je kind allemaal leert op school en wat jullie thuis kunnen oefenen om de stof nog beter onder de knie te krijgen. Een ding is gegarandeerd: het plezier waarmee jullie samen met redactiesommen kunnen oefenen!